Sok z kapusty kiszonej

W naszej ofercie znajduje się także wysokiej jakości sok z kapusty kiszonej. Jest on naturalnym, nierozcieńczonym z wodą, sokiem, który świetnie się sprawdza jako naturalny probiotyk. Wspiera organizm w walce z wirusami i podnosi jego odporność. Nie zawiera konserwantów ani innych ulepszaczy. Nie jest mu to do niczego potrzebne, gdyż sam w sobie jest doskonałym, naturalnym lekarstwem. Ma uzdrawiający wpływ na organizm. Jest istną bombą witaminową. Sok z kapusty kiszonej jest pełen takich witamin A, B, C i E.

Witamina A ma niezwykle istotny udział w procesie widzenia, wpływa na wzrost, ma działanie przeciwnowotworowe, chroni przed drobnoustrojami. Pomaga organizmowi w walce z wirusami i bakteriami. Pozytywnie oddziałuje na stan skóry, włosów i paznokci.

Witaminy z grupy B to jedne z najistotniejszych substancji w organizmie. Są niezbędne dla utrzymania organizmu w zdrowiu. Wpływają na cały organizm. Oddziałują na układ nerwowy i naczyniowy, serce, mięśnie i skórę, a także na przemianę materii oraz samopoczucie.

Witamina C jest niezwykle istotna w zachowaniu młodego, zdrowego wyglądu. Wpływa ona też na gojenie się ran i blizn. Witamina ta wspomaga wchłanianie żelaza, pośrednio zapobiega udarowi, zawałowi i nadciśnieniu. Jest niezwykle ważna dla wegan i wegetarian, a także dla anemików. Witamina E to silny przeciwutleniacz. Opóźnia starzenie się organizmu. Zwiększa poziom dobrego cholesterolu w organizmie. W bardzo pozytywny sposób działa na układ sercowo-naczyniowy.

Witamina E jest niezwykle ważna dla kobiet w ciąży i prawidłowego przebiegu ciąży. W przypadku mężczyzn jej niedobór może prowadzić do niepłodności. Niedobór witaminy E prowadzi do niedokrwistości, chorób układu krążenia, spadku koncentracji, osłabienia działania mięśni szkieletowych. Sok z kapusty kiszonej jest też pełen składników mineralnych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, takich, jak magnez, fosfor, wapń, potas i mangan.

Magnez ma pozytywny wpływ na pracę układu nerwowego oraz naczyniowo-sercowego. Pozytywnie wpływa na leczenie chorób serca. Chorzy na nadciśnienie tętnicze, astmę i zapalenie oskrzeli koniecznie powinni wprowadzić do swojej diety dużo pokarmów bogatych w magnez. Poprawia trawienie, pracę tarczycy, zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia kamieni nerkowych, chroni organizm przed toksynami i łagodzi PMS.

Fosfor w organizmie przede wszystkim odpowiada za stan kości i zębów. Jest też niezbędny w tkankach miękkich i błonach komórkowych. Znajduje się też w kwasach nukleinowych, czyli w DNA i RNA. Bierze udział w produkcji energii. Ma wpływ na układ nerwowy i równowagę kwasowo-zasadową organizmu.

Wapń jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Osoby cierpiące na osteoporozę powinny prowadzić dietę bogatą w wapń, podobnie, jak osoby w okresie rekonwalescencji po złamaniach. Szczególnie ważne jest, aby nie zabrakło go w diecie dzieci, zwłaszcza w wieku ok. 7-17 lat, kiedy to najszybciej rosną.

Potas jest jednym z najistotniejszych w organizmie pierwiastków. Bez niego nie będzie prawidłowo funkcjonowała gospodarka wodno-elektrolitowa ani gospodarka kwasowo-zasadowa organizmu. Bez niego mózg ani komórki nie zostaną odpowiednio dotlenione. Mięśnie także nie będą prawidłowo pracowały.

Mangan jest odpowiedzialny za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i układu krążenia. Wpływa na skórę, włosy i paznokcie. Niedobór tego pierwiastka może prowadzić do problemów z płodnością. Jest potrzebny do prawidłowej budowy kości. Dzięki manganowi lepiej działa pamięć, a człowiekowi łatwiej jest się skoncentrować.

Jak widać sok z kapusty kiszonej jest pełen, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu składników. A wymienione powyżej są tylko niektóre ich zalety.

Sok ze świeżej kapusty kiszonej ma profilaktyczny wpływ na raka, jak również przyczynia się do zwalczania wielu chorób. Sok z kapusty kiszonej wykazuje się właściwościami przeciwbakteryjnymi oraz przeciwwirusowymi. Jest wykorzystywany w procesie leczenia wrzodów żołądka przy niedokwaśności, nadkwasocie, zapaleniu woreczka żółciowego, wątroby, śledziony, chorobach dróg oddechowych i strun głosowych, ogólnym zmęczeniu oraz do łagodzenia bólów reumatycznych. Pomaga w walce z pasożytami układu pokarmowego. Sok z kapusty kiszonej powinny do swojej diety włączyć koniecznie osoby zmagające się z problemami jelitowymi, zaparciami, te które cierpią na refluks żołądkowo-przełykowy i te z niską odpornością. Osoby cierpiące na cukrzycę także powinny włączyć go swojej diety, podobnie, jak osoby cierpiące na grzybicę. Osoby zmagające się z chorobami układu krwionośnego czy tarczycy, także powinny włączyć go swojego jadłospisu. Pomaga też przy dnie moczanowej i młodzieńczym trądziku. Pozytywnie oddziałuje na włosy i wątrobę. Sok z kiszonej kapusty jest też świetnym elementem procesu odchudzania. Picie pół szklanki każdego dnia pobudza do intensywniejszej pracy układ pokarmowy i przyspiesza metabolizm. Warto go też pić po treningu. Jest naturalnym lekiem bez recepty, który każdy może samodzielnie i bezpiecznie wykorzystywać we własnym domu. Zmniejsza obrzęki, pomaga zwalczać kamicę moczową i wrzody żołądka. Pomaga przywracać energię. Potrafi przynieść ulgę w bólu gardła, przyspiesza gojenie się ran i pomaga zwalczaniu kataru oraz zapalenia zatok.

 

Sok z kapusty kiszonej jako lek:

1. Przepis na zmniejszenie obrzęków:

Pij jedną szklankę soku z kiszonej kapusty codziennie, przez trzy tygodnie.

 

2. Przepis na walkę z kamicą moczową i wrzodami żołądka:

Pij codziennie dwie szklanki soku z kapusty kiszonej.

 

3. Przepis na przywracanie energii sokiem z kiszonej kapusty:

  • Pół szklanki soku z kiszonej kapusty
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • garść natki pietruszki
  • 1 jabłko

Zblenduj wszystko razem i patrz, jak wraca Ci energia.

4. Przepis na koniec z bólem gardła:

Rób płukankę z soku z kapusty kiszonej. Ukoi to ból gardła.

 

5. Gojenie ran z sokiem z kapusty kiszonej:

Zaaplikuj sok z kapusty kiszonej na ranę. Przyspieszy to gojenie rany.

 

6. Zwalcz katar i zapalenie zatok z sokiem z kiszonej kapusty:

Zaaplikuj sobie dwa razy dziennie pół łyżeczki soku z kiszonej kapusty do nosa.

 

Sok z kapusty kiszonej jest doskonałym dodatkiem do wielu potraw. Świetnie pasuje do różnych zup, takich, jak np. żurek, barszcz biały, ogórkowa, a przede wszystkim kwasówki. Świetnie też pasuje do surówek czy sałatek. Jest idealną bazą do sosów do sałatek. Zamiast używania octu czy oleju wystarczy dodać sok z kapusty kiszonej. Jest również idealnym składnikiem do robienia marynat, zwłaszcza marynat do mięs. Ale również można go dodać do ryb. Jest też świetnym składnikiem do koktajli witaminowych.

Oprócz tego, że jest niezwykle zdrowym i wartościowym, podnoszącym odporność organizmu produktem, zapewnia też wiele unikalnych wrażeń smakowych. Nie zwlekaj ani chwili. Zamów już teraz. Naturalny lek na wiele dolegliwości oraz tradycyjny, zdrowy przysmak. Jedna butelka to pół litra soku. W jednej zgrzewce jest 12 butelek.

Sok z kapusty kiszonej

Jest 1 produkt.

Pokazano 1-1 z 1 pozycji

Aktywne filtry