Kapusta kiszona

Ekologiczna kapusta kiszona

Wśród naszego asortymentu znajduje się m.in. kapusta kiszona. Nie zwiera ona żadnych konserwantów ani innych sztucznych składników, tak dzisiaj powszechnych. Do jej wytwarzania są wykorzystywane naturalne metody produkcji, w końcu jesteśmy firmą z tradycjami i tak też produkujemy nasze wyroby. Dzięki temu możemy mówić, że nasz wyrób to ekologiczna kapusta kiszona.

Nasza ekologiczna kapusta kiszona zawiera szereg witamin i minerałów, dzięki którym bardzo pozytywnie oddziałuje na organizm. Dzięki temu jest świetnym naturalnym probiotykiem. Znajdują się w niej takie witaminy, jak A, C, E oraz wiele minerałów, takich, jak fosfor, siarka, mangan, miedź, potas, wapń, żelazo i sód.

Witamina A jest ważnym składnikiem dla każdego człowieka. M.in. ma niezwykle istotny wpływ na wzrok. Wzmacnia układ immunologiczny, przyspiesza gojenie ran. Bogata w witaminę A powinna być szczególnie dieta osób z ryzykiem wystąpienia chorób onkologicznych, gdyż ma ona działanie przeciwnowotworowe. Witamina A w pozytywny sposób oddziałuje na stan włosów, skóry i paznokci.

Witamina C m.in. obniża ciśnienie krwi, zmniejsza ryzyko udaru, przyspiesza gojenie ran czy wzmacnia zęby oraz dziąsła. Oprócz tego witamina C wpływa pozytywnie na zdrowie psychiczne i przyswajanie żelaza.

Witamina E jest silnym przeciwutleniaczem i antyoksydantem. Pomaga w przeciwdziałaniu miażdżycy.

Fosfor buduje kości i zęby. Jego braki w organizmie mogą przyczynić się do wystąpienia takich chorób, jak osteoporoza. Fosfor można znaleźć nawet w mózgu i sercu. Jest niezwykle ważny dla funkcjonowania całego organizmu.

Dzięki siarce skóra i włosy wyglądają zdrowiej, wspomaga kondycje włosów i paznokci. Znajduje się ona we wszystkich tkankach. Wpływa na funkcjonowanie układu nerwowego i krwionośnego. Wspiera wątrobę i wzmacnia odporność.

Mangan jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W połączeniu z wapnem łagodzi dolegliwości PMS. Jest niezbędny do prawidłowego trawienia i wchłaniania białek, tłuszczów i węglowodanów oraz przyswajania witaminy C i biotyny.

Miedź występuje we wszystkich tkankach. Jej udział jest niezwykle istotny m.in. w procesie wytwarzania czerwonych krwinek i komórek nerwowych.

Potas pomaga w utrzymaniu prawidłowej gospodarki wodnej organizmu, a oprócz tego reguluje pH komórkowe, dzięki czemu pomaga zachować równowagę kwasowo-zasadową. Jest konieczny do prawidłowego funkcjonowania układu mięśniowego i nerwowego.

Wapń jest niezwykle ważny w organizmie człowieka. Buduje kości i zęby, ale znajduje się też w tkankach miękkich i płynach ustrojowych. Dla prawidłowego funkcjonowania organizmu należy zadbać o jego odpowiedni poziom.

Żelazo jest niezbędne do utrzymania odporności, a także do jej podwyższania. Wpływa na układ nerwowy i funkcje poznawcze. Pomaga utrzymać młody wygląd skóry.

Odpowiednia ilość sodu w organizmie to przede wszystkim prawidłowa gospodarka wodno-elektrolitowa organizmu. ale też m.in. bierze udział w przewodzeniu impulsów nerwowych czy np. utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej.

Wszystkie te witaminy i minerały przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania organizmu, a wymienione wyżej zalety, to tylko niektóre ze wszystkich, jakie one posiadają. Brak któregokolwiek z nich może spowodować wiele szkód w organizmie. Dlatego warto włączyć do swojej diety produkty je zawierające. Nasze produkty świetnie się do tego nadają, a nasza ekologiczna kapusta kiszona z pewnością oprócz dostarczania tych składników będzie również smacznym elementem potraw.

Nasza ekologiczna kapusta kiszona wspomaga organizm w walce z wirusami i bakteriami, zapobiega wystąpieniu chorób wrzodowych układu pokarmowego i pomaga w ich wyleczeniu. Ma pozytywny wpływ na wzrost i reguluje temperaturę ciała. Poprawia stan włosów, skóry i paznokci. Dzięki zawartym w naszej ekologicznej kapuście kiszonej składnikom ryzyko wystąpienia nowotworów jest mniejsze. A to tylko niektóre z jej zalet.

Ekologiczna kapusta kiszona

Jest 2 produktów.

Pokazano 1-2 z 2 pozycji

Aktywne filtry